E-commerce UK flink gestegen

april 23, 2013 10:32 am Geplaatst door Laat een reactie achter

Onderzoek toont groei e-commerce

Uit recent onderzoek van Capgemini blijkt dat de e-commerce branche in het Verenigd Koninkrijk een uitstekend eerste kwartaal heeft gedraaid. Het eerste kwartaal van 2013 liet een stijging van liefst 15 procent zien, ten opzicht van dezelfde periode een jaar eerder.

Verkoop in maart 2013 explosief gestegen

Naast de goede resultaten over het volledige kwartaal, blijkt ook dat de gespecificeerde maanden goede resultaten wisten te behalen. Zo blijkt het aantal verkopen binnen de e-commerce in de maand maart met 16 procent te zijn gegroeid, ten opzichte van maart 2012.

M-commerce in de UK

Het rapport van Capgemini verschaft ook meer inzicht in de mobile commerce binnen de UK. Online verkoop via smartphones en tablets laten jaarlijks een groei van liefst 243 procent zien, m-commerce is dus zeer stevig in opkomst.

Een opvallend detail is wel dat de conversie binnen m-commerce in maart 2013 met 1.8 procent lager ligt dan in februari, waarin de verkoop binnen de m-commerce op 2.3 procent lagen. Hiermee wordt volgens Capgemini duidelijk aangetoond dat de smartphone en tablet voor alternatieve doeleinden wordt ingezet. Zo leent m-commerce zich uitstekend voor research, en worden daadwerkelijke aankopen veelal via e-commerce geplaatst.

Verwachting e-commerce UK

uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat er sprake is van een substantiële groei van e-commerce in de UK. De verwachting is dat komend jaar zeer veel bedrijven stevig zullen investeren in hun e-commerce activiteiten. De prognoses voor e-commerce in het jaar 2013 zijn dan ook opnieuw zeer positief, met een groei van ruim 13 procent tot een totaalomzet van 87 miljard pond.

Nederland voorop in m-commerce

Uit eerdere berichtgeving bleek al dat Nederland er goed opstaat als het om mobile commerce gaat. De Nederlandse m-commerce blijkt zelfs de snelst groeiende m-commerce branche binnen Europa te zijn. Heel Europa omarmt m-commerce, in het laatste kwartaal van 2012 was het aandeel van m-commerce in Europa gemiddeld 5.6 procent.

Laat Evolve Media samen met u bekijken welke mogelijkheden er voor uw onderneming binnen zowel e-commerce als m-commerce liggen. Wij verzorgen een optimale propositie voor uw online marketingstrategie. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.


Categorie:

Geschreven door evolvemedia