Google gaat ‘mobile friendly’ websites belonen

maart 4, 2015 3:43 pm Geplaatst door Laat een reactie achter

Mobile wordt steeds belangrijker als het gaat om online traffic. Via het mobiele online kanaal worden steeds meer bezoekers aangeleverd, simpelweg omdat consumenten de smartphone steeds vaker gebruiken in het oriëntatieproces.

Een mobielvriendelijke of responsive website is daarbij erg belangrijk. Onlangs zetten wij hier al uiteen dat alleen het ‘responsive maken’ van jouw website niet voldoende is, maar je online platform helemaal niet toegankelijk maken voor de mobiele bezoeker is absoluut uit den boze.

Hoger scoren in organisch zoekresultaat

Dat belang wordt nog eens onderstreept door zoekmachine Google. Zij maakten afgelopen week bekend dat zij mobile friendly websites per 21 april beter zullen laten scoren in de zoekresultaten. Met een pagina die is geoptimaliseerd voor mobiel internetgebruik zal je dus hoger in de organische zoekresultaten worden geplaatst.

Vaak worden wijzigingen van Google direct doorgevoerd, in geval van nadelige effecten voor de adverteerder of website-beheerder vaak zonder vooraankondiging, maar ditmaal worden de wijzigingen pas over een slordige twee maanden doorgevoerd. Volgens Google om eigenaren van websites de kans te geven zich voor te bereiden op de wijziging, die naar verwachting een grote impact zal hebben op de mobiele zoekresultaten.

“Voor mobiel”

De wijziging zal wereldwijd en in iedere taal worden doorgevoerd. Enige tijd gelden introduceerde Google al labels in de mobiele zoekresultaten. “Voor mobiel” wordt in dat geval als aanduiding gebruikt voor websites die ook de mobiele gebruiker goed bedient. Ook heeft Google een aantal instructies en tools beschikbaar gesteld om voor webmasters het belang van mobiele internetgebruikers duidelijk te maken.

Welke gevolgen?

Welke gevolgen de wijziging voor uw website heeft, is mede afhankelijk van het aantal mobiele bezoekers dat u naar uw online pagina’s trekt. Toch leert de dagelijkse marketingpraktijk dat het aantal mobiele internetbezoekers fllink toeneemt. Mobiele bezoekerspercentages tot ver boven de 50 procent zijn daarbij geen uitzondering.

Evolve Media kan uw website volledig optimaliseren voor mobiel verkeer, zodat u ook in uw marketingcampagnes een hoog organisch rendement zult (blijven) behalen in zoekmachines als Google en Bing.


Categorie: ,

Geschreven door evolvemedia