Google legt inzicht in organisch verkeer verder aan banden

november 25, 2013 2:50 pm Geplaatst door Laat een reactie achter

Keyword data is voor website-eigenaren belangrijk om inzicht te verkrijgen in het organische verkeer op jouw website. Zoekopdrachten en zoekwoorden zijn dan ook een belangrijke bron om te helpen bij de inrichting van jouw site en de content die je aan de website toevoegt. Google heeft hier met haar laatste aanpassing echter een fikse verandering in aangebracht. Google is al de keyword data van het verkeer van zijn zoekmachine naar websites gaan versleutelen.

Slecht nieuws dus voor website-eigenaren en SEO mensen. Het lijkt erop dat Google keyword gegevens geheel is gaan afsnijden, waardoor het organisch verkeer niet meer inzichtelijk is. Organisch verkeer is traffic die jouw website genereert vanuit zoekmachines, zonder dat je deze zoekresultaten stuurt door bijvoorbeeld ingekochte zoekwoorden of advertenties.

De veranderingen van Google zijn gericht op de SEO, online marketeers zijn nu blind geworden voor organisch verkeer dat binnenkomt. Zoekmachinemarketeers konden tot gisteren nog zien via welke zoekopdrachten mensen de weg vonden naar de site, deze informatiebron valt dus weg door de versleuteling van Google. De grootste impact heeft deze verandering  dus op de vele site-eigenaren, zij kunnen niet meer segmenteren met wat voor een sleutelwoord de bezoekers op hun site komen.

Reden van de aanpassing lijkt te duiden op het sturen op het verdienmodel van Google, Adwords. Google Adwords is de SEA toepassing voor hun eigen zoekmachine, waarbij je zoekwoorden en combinaties van zoekwoorden inkoopt om hoog in de zoekmachine te verschijnen. Daarnaast is het ook een stevige inkomstenbron voor Google. Adwords gebruikers worden niet geraakt door deze aanpassing. SEA mensen die Adwords gebruiken kunnen namelijk nog wel de keyword gegevens zien van hun campagnes.

Het versleutelen van keyword data geeft opnieuw aan dat Google het steeds moeilijker maakt voor website-houders om relevante data te monitoren. Tegelijkertijd tekent de aanpassing het steeds groter wordende belang van een goede marketing op het gebied van SEO en SEA. Gespecialiseerde internetbureau’s als Evolve Media kunnen een op maat gemaakte en rendabele campagne opzetten, waarbij relevante data en details inzichtelijk worden gemaakt. Die cijfers bieden een handvat in de opbouw en het onderhoud van jouw website of webwinkel.

Wilt u weten wat Evolve Media voor uw zoekmachine-marketing kan betekenen? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op, zodat we u kunnen toelichten hoe wij een rendabele marketingcampagne voor uw online activiteiten kunnen opzetten.


Categorie:

Geschreven door evolvemedia