Zoekmachine Marketing

Wat is zoekmachine marketing?

zoekmachinemrkt_icon

Search Engine Advertising (SEA) staat voor zoekmachine marketing. Het is een vorm van adverteren op internet, waarbij het gaat om het rijtje zoekresultaten aan de rechterkant en linksbovenaan in de zoekresultaten van zoekmachines als Google, Bing of Yahoo.

Waarom adverteren binnen de zoekmachines?

Het adverteren binnen zoekmachines is een zeer relevante en gerichte manier om traffic naar uw website te trekken. Potentiële klanten maken gebruik van de zoekmachines om op basis van trefwoorden de informatie te vinden die zij zoeken. U wilt uiteraard dat uw website goed vindbaar is binnen deze zoekmachines. U kunt dit vrijwel gratis realiseren door uw website goed te positioneren, dit is mogelijk via zoekmachine optimalisatie (SEO). U kunt de resultaten in de zoekmachine ook sturen, bijvoorbeeld door een campagne via Google AdWords, zodat uw website op de juiste trefwoorden bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Dit facet valt onder zoekmachine adverteren (SEA).

Door een verfijnde marketing campagne op de zoekmachines af te stemmen, realiseert u relevant verkeer voor uw website. Het opzetten, optimaliseren en beheren van een goede campagne draagt bij aan het resultaat van uw campagne en de uiteindelijke conversie voor uw online onderneming.

Gaat het alleen om het trekken van meer bezoekers naar mijn website?

Zoekmachine marketing is meer dan alleen het trekken van bezoekers naar uw website. In eerste instantie adverteert u om de bezoeker naar uw webpagina te trekken, het aantrekken van webtraffic. Even belangrijk is het om een juiste strategie op te zetten die aansluit bij uw marketingcampagne, zodat ook uw conversie daarvan profiteert. Een goede en volledige zoekmachine-campagne draait vooral om het verhogen van de inkomsten, verbeteren van conversies en het krijgen van een beter rendement op uw investering.

Of u nu een fors advertentiebudget heeft of een zeer beperkt budget. Of u op zoek bent naar een starterspakket of juist naar een volledig beheer van uw campagnes. Evolve Media biedt voor iedere ondernemer een passende oplosssing. Wij kunnen voor u het zoekmachine adverteren (SEA) tot in de puntjes verzorgen. Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende offerte of neem direct contact op via info@evolvemedia.nl.