Steeds meer verkopen via het internet

september 25, 2014 1:58 pm Geplaatst door Laat een reactie achter

Nederlandse consumenten kochten in het eerste half jaar van 2014 steeds meer producten via het internet. In totaal was de online omzet ruim 6,5 miljard euro, zo blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor.

In de eerste 6 maanden van 2014 is een online omzetgroei van 6 procent gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Deze groei is vooral te danken aan een forse groei van de bestedingen aan online producten. Daarentegen zijn de uitgaven aan online diensten met 3 procent gedaald. Dit komt vooral omdat er minder verzekeringen online werden afgesloten.

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org: “Meest opvallende cijfer is de forse groei van online bestedingen van producten, zeker wanneer we die afzetten tegen indicatoren die een krimp aangeven van aankoop van producten in winkels van zo’n 4%. De lichte groei van alle verkochte producten in de eerste helft van 2014 is dan ook volledig toe te schrijven aan de toename van online verkochte producten.’

De verwachting van de Thuiswinkel Markt Monitor, die dit jaar per kwartaal wordt uitgebracht, is dat de totale online bestedingen in 2014 op 13,5 miljard euro zullen uitkomen. Dat zou over het gehele jaar een online omzetgroei van 6 procent betekenen ten opzichte van 2013, waarmee dit halfjaarlijkse meetmoment een prima graadmeter is.

Wil jij ook producten of diensten verkopen via internet? Zorg dat de website of webwinkel goed geoptimaliseerd is. Vindbaarheid in de digitale zoekmachines, een overzichtelijke roadmap van de website en een veilig en uitgebalanceerd betaalproces zijn belangrijke factoren.

Evolve Media kan je helpen bij de optimalisatie van jouw digitale platform. Of het nu gaat om zoekmachine-optimalisatie (SEO), zoekmachine-marketing (SEA) of webdesign en development; Evolve Media is uw betrouwbare sparringpartner. Wij zetten uw website of webwinkel tegen marktconforme pricing in de markt en zorgen dat u het maximale rendement uit uw online activiteiten behaald!

Benieuwd hoe wij uw conversie en verkoop doen stijgen? Maak eens vrijblijvend een afspraak en we zetten de zaken met en voor u op papier. Vanaf dan is het aan u de keuze hoe u de strategie wilt inzetten voor een hoger rendement op uw website of webshop!

Infographic_Thuiswinkel_Markt_Monitor_2014_2_0


Categorie: ,

Geschreven door evolvemedia